Επιστροφή στο Σπίτι: Ένα Γρήγορο Συμμάζεμα με τα Σωστά Tips.

Η επιστροφή από τις διακοπές δεν είναι η αγαπημένη περίοδος κανενός και κυρίως γιατί το μόνο που σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος, όταν επιστρέφει από τις διακοπές του, είναι πως θα βρει ένα σπίτι που θα θέλει γενική καθαριότητα. Και ποιος έχει όρεξη για γενική μετά τις υπέροχες και ξεκούραστες μέρες των διακοπών; Μην ανησυχείτε! Διαβάζοντας παρακάτω θα συνειδητοποιήσετε ότι με τα σωστά tips η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να γίνει παιχνιδάκι και άκρως διασκεδαστική.

 
Σκόνη Όσο καθαρό κι αν είχατε αφήσει το σπίτι πριν φύγετε για διακοπές, αυτό που θα παρατηρήσετε με το που επιστρέψετε είναι ένα λεπτό στρώμα σκόνης σε κάθε επιφάνεια και έπιπλο του σπιτιού. Αν δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι σας την περίοδο που εσείς λείπετε, η σκόνη που υπάρχει στον αέρα θα πέσει σιγά σιγά προς τα κάτω.

Η λύση Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο ξεκινήστε με το ξεσκόνισμα. Περάστε όλες τις επιφάνειες και τα έπιπλα ξεκινώντας από ψηλά και καταλήγοντας στα πιο χαμηλά. Βάλτε να παίζει η καλοκαιρινή σας playlist και απολαύστε το ξεσκόνισμα…χορεύοντας!

 
Ξεσκόνιμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα: Αυτή είναι η σωστή σειρά για να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού μετά την επιστροφή από τις διακοπές.

Μυρωδιά Ένα βασικό πρόβλημα που θα εντοπίσετε με την επιστροφή σας στο σπίτι είναι η μυρωδιά της «κλεισούρας».
Η λύση Για να απαλλαγείτε από αυτήν θα πρέπει μετά το ξεσκόνισμα να ασχοληθείτε με το σφουγγάρισμα του σπιτιού. Ξεκινήστε σκουπίζοντας όλο το σπίτι με την ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε υγρά γενικού καθαρισμού με διάφορα αρώματα για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας και πάλι, ύστερα από την κλεισούρα των ημερών που λείπατε. Διαλέξτε, λοιπόν, πώς θέλετε να μυρίζει το σπίτι σας μετά τις διακοπές ανάμεσα σε υπέροχα αρώματα, όπως: Λεβάντα, Πράσινο Σαπούνι, Λεμόνι και Κεράσι.

Τζάμια Ο ήλιος, οι καλοκαιρινές βροχές, η υγρασία επηρεάζουν σημαντικά την εικόνα των τζαμιών σας που θέλουν μια μικρή περιποίηση για να λάμψουν ξανά.
Η λύση Χρησιμοποιήστε υγρό για πεντακάθαρα τζάμια και άρωμα φρεσκάδας.

Τουαλέτα Η τουαλέτα πρέπει να καθαρίζεται κάθε εβδομάδα. Έτσι, αν λείψατε πάνω από μια εβδομάδα καλό θα ήταν να κάνετε μια απολύμανση στο μπάνιο σας για να καθαριστεί καλά και να μοσχομυρίσει.

Η λύση Ξεκινήστε από την τουαλέτα, ρίχνοντας μέσα στη λεκάνη μισό φλιτζάνι χλωρίνη. Αφήστε να περάσουν 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με τη βούρτσα για να καθαριστεί καλά η λεκάνη. Τραβήξτε 2 φορές το καζανάκι και η τουαλέτα σας είναι πεντακάθαρη και πάλι. Βάζοντας λίγο χλωρίνη σε ένα σφουγγαράκι μπορείτε να περάσετε όλα τα είδη υγιεινής στο μπάνιο και στη συνέχεια να ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Κρεβατοκάμαρα Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να ανανεωθεί για να έχετε έναν ξεκούραστο και άνετο ύπνο την πρώτη βραδιά (αλλά και τις επόμενες) της επιστροφής σας από τις διακοπές.
Η λύση Αλλάξτε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες και χρησιμοποιήστε για το σφουγγάρισμα του υπνοδωματίου  με άρωμα λεβάντα. Η λεβάντα αποτελεί φυσικό ηρεμιστικό και το άρωμά της θα σας βοηθήσει να έχετε τον πιο ξεκούραστο ύπνο.

Γρήγορο tip για την κουζίνα Εφόσον έχετε ξεσκονίσει, σκουπίσει και σφουγγαρίσει την κουζίνα σας, σειρά έχει η απολύμανση του νεροχύτη. Ρίξτε χυμό λεμονιού και ζεστό νερό μέσα στον νεροχύτη και χρησιμοποιήστε φλούδες λεμονιού για να καθαρίσετε και τον σκουπιδοφάγο.

 

Extra tips οργάνωσης και καθαριότητας
1) Βάλτε τα σεντόνια στο πλυντήριο και ανοίξτε τη βαλίτσα. Ρίξτε κατευθείαν όλα τα ανοιχτόχρωμα ρούχα στο πλυντήριο (αν τα σεντόνια είναι ανοιχτόχρωμα) και μόλις το πρώτο πλυντήριο ολοκληρωθεί βάλτε το επόμενο με σκουρόχρωμα. Έτσι μέσα σε 2-3 ώρες θα έχετε πλύνει όλα τα ρούχα των διακοπών χωρίς να χρειαστεί να αναβάλλετε ξανά και ξανά το πλύσιμο των ρούχων για τις επόμενες μέρες.
2) Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο καλάθι ή μια λεκάνη για να κινηθείτε μέσα στο σπίτι και να μαζέψετε όσα αντικείμενα δημιουργούν ακαταστασία στον χώρο. Βάλτε τα όλα στο καλάθι και μοιράστε τα μετά στα σωστά δωμάτια.
3) Ανοίξτε το ψυγείο και πετάξτε όλα τα τρόφιμα που έχουν χαλάσει και περάστε όλα τα ράφια με ένα μείγμα νερού-ξιδιού.
4) Αν μέσα στο σπίτι έχετε φυτά που έχουν ξεραθεί, καθαρίστε τα, ποτίστε τα και ρίξτε μέσα σε κάθε γλαστράκι λίγο βαμβάκι με μερικές σταγόνες βανίλιας. Αυτό το τρικ θα απορροφήσει κάθε δυσάρεστη οσμή που βγαίνει από τη γλάστρα σας.
5) Φέρατε ευκάλυπτο ή δυόσμο από το χωριό; Κρεμάστε ένα ματσάκι στην μπαλκονόπορτα για να διώξετε τα έντομα.

Καλό Σεπτέμβριο!!

https://spirossoulis.com/

Loading

Compare listings

Compare