Οργάνωση της ντουλάπας: 5+1 τρόποι για να εξοικονομήσετε χώρο. Γράφει η Διονυσία Στάθη.

Οργάνωση της ντουλάπας: 5+1 τρόποι για να εξοικονομήσετε χώρο και να έχετε καθαρές και οργανωμένες ντουλάπες.

Έφτασε η εποχή που πρέπει να αποθηκεύσουμε τα χειμερινά μας ρούχα και να κατεβάσουμε τα ανοιξιάτικα. Βραχνάς για τους περισσότερους από εμάς καθώς είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και ενέργεια.

Η ντουλάπα αποτελεί πάντα ένα από τα σημεία του σπιτιού που όσο κι αν το μαζεύουμε, συνήθως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θέλει πάλι τακτοποίηση και οργάνωση.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Η ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας κάθε εποχή, αλλά και οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής είναι οι πιο βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στον χαμό που επικρατεί συχνά στη ντουλάπα μας. Πόσο μάλλον όταν έχουμε μικρή ντουλάπα και πολλά πράγματα.

Μία καθαρή και οργανωμένη ντουλάπα μπορεί να σου δώσει ηρεμία και να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα.

Φοράμε περίπου το 20% των ρούχων μας, ενώ σπαταλάμε το 80% του χρόνου μας. Πώς θα γίνει να αντιστραφεί αυτό το ποσοστό; Το κίνημα Less is more βρίσκει την εφαρμογή του και στα ρούχα, καθώς διανύουμε μια περίοδο που εστιάζουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

1. Απομάκρυνε τα περιττά ρούχα

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την οργάνωση μιας ντουλάπας είναι να απαλλαγείς από τα περιττά ρούχα. Αποφάσισε ποια ρούχα δεν φοράς ή είναι εκτός μόδας, δώρισε τα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή όπου θεωρείς ότι θα φανούν χρήσιμα και εξασφάλισε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στη ντουλάπα σου.

2. Επένδυσε σε καλές κρεμάστρες

Οι κρεμάστρες είναι πολύ σημαντικές! Αν θέλεις μία γρήγορη μεταμόρφωση της ντουλάπας σου άλλαξε όλες τις διαφορετικές κρεμάστρες και αγόρασε πολλές ίδιες. Οι απλές επίπεδες κρεμάστρες δημιουργούν περισσότερο χώρο και μια εξαιρετική ομοιόμορφη εικόνα που θα προσφέρει αμέσως μία ολική ανανέωση στη ντουλάπα σου.

3. Δημιούργησε επιπλέον χώρο

Αυτό που συνήθως μας λείπει είναι ο χώρος. Για να δημιουργήσεις περισσότερο χώρο δίπλωσε τα τζιν σου, τα πουλόβερ και τα μπλουζάκια. Αν δεν μπορείς να προσθέσεις περισσότερα ράφια στη ντουλάπα σου, τότε πρόσθεσε διαχωριστικά που θα δημιουργήσουν τμήματα επάνω στο ράφι ώστε να μένουν τα ρούχα σου στις θέσεις τους. Τα παπλώματα και οι κουβέρτες που πιάνουν όγκο, τοποθετήστε τα σε ειδικές σακούλες με αφαιρούμενο αέρα ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στις ντουλάπες.

4. Οργάνωσε τα ρούχα με βάση τον τύπο και το χρώμα

Ταξινόμησε τα ρούχα με βάση το χρώμα τους για μια οπτικά ευχάριστη αισθητική.

Είναι προτιμότερο να οργανώνεις τη ντουλάπα σου κατά χρώματα. Όχι απλά επειδή είναι ευχάριστο στο μάτι – γίνεται και ευκολότερο το να ντυθεί κανείς. Το χρώμα είναι απλά η αρχή. Όλα θα πρέπει να οργανωθούν κατά στιλ και μετά, τα ρούχα του ίδιου στιλ, ανά χρώμα. Αυτό θα σε διευκολύνει να ντύνεσαι στο λεπτό κάθε πρωί!

5. Τοποθέτησε αρωματικά

Μην ξεχνάς την ευχάριστη αίσθηση που σου δίνει μια αρωματισμένη ντουλάπα! Χρησιμοποίησε σαπουνάκια ή αρωματικά ντουλάπας ώστε να υπάρχει στην ντουλάπα η αίσθηση του φρεσκοπλυμένου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

6. Διατήρησε την τάξη

Το κλειδί για μια οργανωμένη ντουλάπα είναι η διατήρηση της τάξης στην καθημερινή σου ρουτίνα. Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε βράδυ για να στρώσεις τα ρούχα σου και να τα επανατοποθετήσεις στις αντίστοιχες θέσεις τους. Έτσι, θα διατηρείς τη ντουλάπα σου πάντα οργανωμένη και ευχάριστη για χρήση.

Με εκτίμηση

Διονυσία Στάθη

Loading

Compare listings

Compare