Μετέτρεψε το μπαλκόνι σου σε όαση ιδιωτικότητας: 29 μοναδικές προτάσεις με στυλ

Μετέτρεψε το μπαλκόνι σου σε όαση ιδιωτικότητας: 29 μοναδικές προτάσεις με στυλ

Η άνοιξη έφτασε και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να απολαμβάνουμε τους εξωτερικούς μας χώρους. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερά προβλήματα και ιδιαίτερα στις πόλεις είναι η ιδιωτικότητα. Αν και το μπαλκόνι αποτελεί μια ευχάριστη προέκταση του σπιτιού μας, συχνά μοιάζει περισσότερο με έκθεμα που το παρακολουθούν με αδιακρισία οι γείτονες. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πως μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας σε έναν χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας, κρατώντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα με κομψό και αποτελεσματικό τρόπο.
 

Φτιάξτε έναν κήπο για να έχετε ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι σας

Δημιουργήστε έναν κήπο με πολύχρωμα λουλούδια. Όχι μόνο θα έχετε κάτι δημιουργικό να ασχολείστε και να χαλαρώνετε όταν κάθεστε στο μπαλκόνι σας, αλλά αν επιλέξετε μεγάλες γλάστρες με φυτά με πλούσιο φύλλωμα ή αναρριχώμενα (π.χ. μπαμπού, τριανταφυλλιές, μπουκαμβίλιες) με έντονα χρώματα, θα αποτελέσουν μια φυσική «κρυψώνα» και προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Με το σωστό συνδυασμό φυτών και λουλουδιών, θα δώσετε στο μπαλκόνι σας μια ωραία νότα που θα σας επιτρέπει να απολαμβάνετε την ηρεμία σας χωρίς παρεμβάσεις.

Βάλτε κουρτίνες και υφάσματα 

Επιλέγοντας διαφορετικά υφάσματα για κουρτίνες, θα διακοσμήσετε όμορφα το μπαλκόνι σας αλλά θα δημιουργήσετε και την ιδιωτικότητα που επιθυμείτε. Επιλέξτε λεπτά υφάσματα σε ανοιχτές αποχρώσεις, μονόχρωμα ή με μοτίβα, για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που επιτρέπει στο αεράκι και στο φως του ήλιου να διαπερνούν ελεύθερα. Έτσι, δημιουργείτε την τέλεια ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και φυσικού φωτός. Επίσης μπορείτε να τις συνδυάσετε με led φωτάκια που θα δημιουργήσουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα τις βραδινές ώρες.

Προσθέστε καλαμωτές και ψάθες

Προσθέστε  καλαμωτές, από μπαμπού, καλάμι, ξύλο, ψάθα ή PVC. Πέρα του ότι θα δώσουν ένα στυλ «εξοχής», θα προσφέρουν και την ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι σας. Αυτά τα υλικά είναι εύκολο να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη κήπου και το σημαντικότερο, δε θα σας βγάλουν από τον προϋπολογισμό σας.

Βάλτε τέντες, πανιά σκίασης ή ομπρέλες

Τέντες, πανιά σκίασης και πέργκολες: Είναι πραγματικά εύκολες, αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι  ή τη βεράντα σας, όποια κι αν διαλέξετε. Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία, ποιότητα και σε άπειρα σχέδια και προσαρμόζονται ανάλογα το γούστο και τον χώρο σας.

Δείτε παρακάτω μερικές δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να περνάτε περισσότερο χρόνο στο μπαλκόνι σας χωρίς να σας κοιτούν τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

 

 

 

ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι

 

 

 

 

 

 

 

ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι

 

 

 

 

 

 

 

ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι

 

 

 

ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι

 

 

ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι

 

 

 

 

 

ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι

 

 

ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι

 

ιδιωτικότητα στο μπαλκόνι

 

Πηγη www.olagiatospiti.gr

Loading

Compare listings

Compare