5+1 ιδέες διακόσμησης μικρής βεράντας. Γράφει η Διονυσία Στάθη.

 Tο καλοκαίρι πλησιάζει και όσοι αγαπούν το σπίτι περνάνε πολύ χρόνο στην βεράντα τους.
 
Τα μικρά μπαλκόνια συχνά δεν έχουμε την δυνατότητα να τα χαρούμε, εκτός εάν τα διακοσμήσουμε με έξυπνο και οικονομικό τρόπο. Πως μπορεί το σπίτι σας να δείχνει μεγαλύτερο κάνοντας τη βεράντα σας επέκτασή του;
Εδώ θα βρείτε 5+1 ιδέες διακόσμησης μικρής βεράντας.
 
1. Ξεκινήστε καλύπτοντας περιμετρικά τα κάγκελα με καλάμια μπαμπού ή με περίφραξη στο χρώμα της επιλογής σας, ώστε να υπάρχει η αίσθηση της ιδιωτικότητας. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα.

2. Συνεχίστε καλύπτοντας το δάπεδο της βεράντας σας με ψάθες, ξύλινα πλακάκια deck ή συνθετικό χλοοτάπητα. Τα ξύλινα τετράγωνα πλακίδια που κουμπώνουν μεταξύ τους δημιουργούν ένα ανθεκτικό δάπεδο. Εάν κάποιο σημείο μείνει κενό καλύψτε το με βότσαλα που μπορείτε να μαζέψετε από την παραλία.

3. Φροντίστε να ντύσετε έναν τοίχο με ένα ξύλινο ή πλαστικό πάνελ και διακοσμήστε το με γλάστρες ή με γιρλάντα φωτισμού για εξωτερικό χώρο. Προμηθευτείτε γλάστρες με γαντζάκια για να μπορείτε να τα κρεμάσετε σε ό,τι διάταξη θέλετε. Προσέξτε οι γλάστρες να έχουν ενσωματωμένο πιατάκι για να συγκρατεί το νερό που στραγγίζει όταν τις ποτίζετε.

4. Δημιουργήστε μια άνετη γωνιά για να χαλαρώνετε. Το ιδανικότερο σημείο είναι να τοποθετήσετε κάτω από τον σταθερό τοίχο ένα καναπέ είτε με μπαούλο που θα το επενδύσετε με μαξιλάρες είτε με κατασκευή από παλέτες. Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε χρώματα και υφές. Για παράδειγμα κρεμάστε μία κουρτίνα πάνω από τον καναπέ ή διακοσμητικά τύπου macramé.

5. Χρησιμοποιείστε ένα μικρό τραπέζι εξωτερικού χώρου ή ένα αναδιπλούμενο για να μοιάζει μεγαλύτερο το μπαλκόνι σας και τοποθετήστε ένα φυτό ή ένα φαναράκι πάνω σε αυτό.

6. Τέλος, φροντίστε τα φυτά που θα επιλέξετε να βοηθούν στην χαλάρωση και να θυμίζουν καλοκαίρι. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή είναι η λεβάντα, ο δυόσμος, ο βασιλικός και το δεντρολίβανο.

Με εκτίμηση
Διονυσία Στάθη



Loading

Compare listings

Compare