Συντήρηση τροφίμων στο ψυγείο: Οργάνωση και σωστή αποθήκευση.

Πώς αποθηκεύω τα τρόφιμα στο ψυγείο για να συντηρηθούν σωστά; Πού μπαίνει το κάθε τι; Σε τι θερμοκρασία να βάλω το ψυγείο; Οργανώστε το ψυγείο σας και τοποθετήστε τα τρόφιμα στα σωστά ράφια και στη σωστή θερμοκρασία ψυγείου. Όλα τα μυστικά για τη συντήρηση τροφίμων στο ψυγείο, την οργάνωση ψυγείου και τη σωστή αποθήκευση τροφίμων. Τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις. Γιατί δεν παγώνει το ψυγείο; Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία ψυγείου; Πολλές οι απορίες σας και όλα σας τα έχω εδώ απαντημένα.

Ψυγείο έχουμε όλοι στο σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι γνωρίζουν πώς να το το χρησιμοποιούν σωστά για την σωστή συντήρηση των τροφίμων και την αποφυγή βακτηριδίων.

Ανάμεσα στους 5 °C και 6 °C αρχίζουν και αναπτύσσονται τα βακτήρια στα τρόφιμα.

Γι’ αυτό, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ελέγξουμε τη σωστή θερμοκρασία συντήρησης του ψυγείου, η οποία πρέπει να είναι κάτω από τους 5 °C. Το ιδανικό είναι να προμηθευτείτε ένα θερμόμετρο ψυγείου.

Και αντίστοιχα, η θερμοκρασία κατάψυξης να είναι κάτω των -18 °C για τη σωστή συντήρηση των κατεψυγμένων προϊόντων και φαγητών χωρίς να υποστούν αλλοίωση.

Τα τρόφιμα τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να παρατείνουμε το χρόνο ζωής τους αλλά και να παραμείνουν ασφαλή για κατανάλωση. Αν τα τοποθετήσουμε σε λάθος σημείο, αυτό μπορεί να φέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και να συντελέσει στην ανάπτυξη βακτηριδίων που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

Έτσι λοιπόν το “ανοίγω το ψυγείο και χώνω όπου υπάρχει χώρος τα τρόφιμα”, είναι τεράστιο λάθος και μπορεί να μας φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Κάθε χώρος ενός ψυγείου είναι σχεδιασμένος για συγκεκριμένη τοποθέτηση προϊόντων.

Δες λοιπόν εδώ πως θα τοποθετήσεις σωστά και στη σωστή θέση τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο σου κι έτσι θα τα συντηρήσεις σωστά χωρίς απώλειες και το κυριότερο ασφαλή για την οικογένειά σου.

συντηρηση τροφιμων στο ψυγειο οργανωση αποθηκευση θερμοκρασια ψυγειου

Μία ερώτηση που μου κάνετε συχνά: Γιατί δεν παγώνει το ψυγείο;

Αρχικά, ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι μπουκώνουν το ψυγείο τους στριμώχνοντας προϊόντα στην πλάτη και στα πλαϊνά του ψυγείου.

Αυτό είναι τεράστιο λάθος γιατί εμποδίζουν το ψυχρό αέρα του ψυγείου να φτάσει σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα κάποια σημεία του ψυγείου να έχουν πιο υψηλή θερμοκρασία και να αλλοιώνονται γρήγορα τα τρόφιμα σε εκείνα τα σημεία αποθήκευσης. Έτσι λοιπόν, δεν παγώνει σωστά το ψυγείο γιατί το εμποδίζουμε εμείς με τη λάθος αποθήκευση τροφίμων.

Κανόνας 1ος για τη σωστή συντήρηση τροφίμων στο ψυγείο: Μην παραφορτώνετε τα ψυγεία σας

Αφήστε απόσταση περίπου 2-3 εκατοστά ανάμεσα στα τοιχώματα και την πλάτη του ψυγείου και τα τρόφιμα. Έτσι, η ψύξη φτάνει σωστά παντού και είστε σίγουροι για την σωστή συντήρηση των τροφίμων.

Οι αποθηκευτικοί χώροι του ψυγείου είναι πολλοί. Μάθε λοιπόν πού πρέπει να βάλεις και ποιο τρόφιμο στη σωστή θέση. Κάθε χώρος του ψυγείου έχει διαφορετική θερμοκρασία.

https://www.argiro.gr/

Loading

Compare listings

Compare