Πλειστηριασμοί, τι πρέπει να γνωρίζω!

Πλειστηριασμοί, τι πρέπει να γνωρίζω

“Δευτέρα πρωί, λίγο πριν την ώρα που θα ξεκινούσε ο πλειστηριασμός, μαζεμένοι έξω από το γραφείο του συμβολαιογράφου, ιδιοκτήτες, επίδοξοι αγοραστές, εκπρόσωποι των πιστωτών και κάποιο ‘ιδιαίτεροι’ άνθρωποι , όλοι μαζί κρατώντας αποστάσεις , αναμένοντας τη διαδικασία.  Φωνές από τον ιδιοκτήτη που ήταν να βγει το σπίτι του και ένα παραλήρημα από δοσοληψίες για τις προσφορές και ποιος θα επικρατήσει. Η διαδικασία του πλειστηριασμού, παραμένει ενοχοποιημένη από την κοινωνία, αφού το να βγάλεις κάποιον από το σπίτι του και με τέτοιους τρόπους μόνο αποδεκτό δεν είναι.”

Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν και πλέον η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έχει απλοποιήσει τα πράγματα και είναι πολύ ξεκάθαρη και άμεση.

Η άποψη ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες και κάποιος μπορεί ν αγοράσει οικονομικά ακίνητα, είναι κατά ένα μέρος σωστή. Υπάρχει μεγάλη προσφορά από τη μία και εκεί θα βρεθούν όντως περιπτώσεις καλές. Όμως από την άλλη υπάρχει κάποιο ρίσκο, το οποίο πρέπει ο ενδιαφερόμενος να το υπολογίσει.

Μετά από 2 σχεδόν χρόνια από την ενασχόληση μας με τη διαδικασία των πλειστηριασμών, έχουμε ομαδοποιήσει κάποιες ερωτήσεις πελατών και πιστεύω θα τις βρείτε ενδιαφέρουσες.

Μπορούνε όλοι να συμμετάσχουν σε πλειστηριασμό?

Ναι, μπορούνε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες.

Τι θα πρέπει να γνωρίζω πριν ασχοληθώ ?

Τα χρήματα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα, αφού μέσα σ ένα διάστημα 15-20 ημερών από την εγγυοδοσία θα πρέπει να καταβληθεί το 100% του ποσού.

Σε συζητήσεις με εκπροσώπους FUND , υπάρχει έντονη προσπάθεια, να προκύψει και δανεισμός το επόμενο διάστημα για την απόκτηση ακινήτων από πλειστηριασμό.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω ?

Δημιουργείτε ένα λογαριασμό στο e auction, κατόπιν επιλέγετε το ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρεστε, καταβάλετε το ποσό της εγγυοδοσίας στον λογαριασμό του συμβολαιογράφου ( το 30% της αρχικής αξίας) , παίρνετε ένα κωδικό και την ημέρα του πλειστηριασμού μπαίνετε στη σελίδα και συμμετέχετε .

Αναφέρω πολύ απλοποιημένη τη διαδικασία, όμως τα βασικά βήματα γίνονται μ αυτό τον τρόπο. Συμβουλευτείτε επαγγελματίες που έχουν κάνει τη διαδικασία να σας βοηθήσουν, μπορεί να φαίνεται απλή όμως χρειάζεται προσοχή.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορώ να βρω?

Σύμφωνα με την εμπειρία μας, θ αναφέρω τους πιο σημαντικούς κατά εμάς.

Κίνδυνος υπάρχει στο να είναι κατεστραμμένο τελείως ένα διαμέρισμα εσωτερικά, ( προς το παρόν δεν είχαμε τέτοια εμπειρία). Κίνδυνος στα οικόπεδα, αν δεν έχουμε πρόσφατα τοπογραφικά να υπάρχουν εκκρεμότητες και να μην έχουμε αρτιότητες,

κίνδυνος ενεργής μίσθωσης πριν από την κατάσχεση, τότε θα περιμένουμε να λήξει η μίσθωση, αυτό ισχύει μόνο για αστικές μισθώσεις, στις επαγγελματικές δεν ισχύουν κ μέσα σ έξι μήνες μπορούμε να έχουμε τ ακίνητο.

Ένας κίνδυνος είναι ο εθισμός στη διαδικασία και να βγούμε εκτός budjetΜια πρόσφατη εμπειρία πελάτη μας, σε διαμέρισμα στο Παγκράτι, ξεκίνησε το διαμέρισμα με αρχική αξία 100000 ,υπήρχαν 8 υποψήφιοι σύμφωνα με τις προσφορές και κατέληξε να το πάρει ο πελάτης μας στις 170000. Η διαδικασία είναι εθιστική και εκεί πρέπει να βάλετε τα όρια σας.

Μπορώ να επισκεφτώ τ ακίνητο ?

Μπορείτε εξωτερικά, μέσα δεν επιτρέπεται να μπείτε.

Γιατί να απευθυνθώ μεσιτικό γραφείο ?

Όπως ανέφερα και στην αρχή, στους πλειστηριασμούς, καθώς και στ ακίνητα της ελεύθερης αγορας, υπάρχουν ευκαιρίες όμως και παγίδες. Η δουλειά ενός επαγγελματία είναι πέραν να σας υποδείξει την ευκαιρία, γιατί γνωρίζει την αγορά, αξίες κλπ, είναι να σας κατευθύνει στο να μειώσετε τους κινδύνους. Αυτό γίνεται δίνοντας πληροφορίες για ένα ακίνητο που δεν μπορείτε να δείτε, όπως κατόψεις, εκτιμήσεις, μισθωτήρια και ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο. Έτσι όταν θα συμμετέχετε, θα έχετε καλύτερη εικόνα του ακινήτου.

Ο Ξενοφών Ζαδές, είναι σύμβουλος ακινήτων 17 χρόνια, εξειδικεύεται σε πλειστηριασμούς και εμπορικά ακίνητα.

 

Loading

Compare listings

Compare