Πώς να Διαλέξετε το «Σωστό» Coffee Table για το Καθιστικό

HIGHLIGHTS

 

Βρίσκεται στο επίκεντρο του καθιστικού σας με όλα τα πράγματα να περιστρέφονται γύρω του. Δικαίως το έχει πάρει πάνω του.

Πολλοί από εσάς δείχνετε περισσότερο ενδιαφέρον στα καθίσματα, με τους καναπέδες και τις πολυθρόνες να κερδίζουν αρχικά έδαφος μέσα στο δωμάτιο, καθώς οι διαστάσεις τους, τα υφάσματά τους και η εργονομία τους είναι καθοριστικά για την άνεση σας και τις καθημερινές δραστηριότητές σας.

Αλλά το τραπέζι είναι εκείνο που θέτει τελικά τα «μεγαλύτερα» ερωτηματικά. Μικρό ή μεγάλο; Στρογγυλό, τετράγωνο ή ορθογώνιο; Ψηλό ή χαμηλό; Και οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες, καθώς οι αγορές των υπόλοιπων αντικειμένων συχνά έχουν ήδη γίνει, συνεπώς το τραπέζι έρχεται για να «δέσει» γύρω του όλα τα αντικείμενα του δωματίου.

shut_pwsnadialexetecoffee2-2x

Το τραπέζι μέσης ενώνει γύρω του όλα τα πράγματα του δωματίου. Επιλέξτε σχήμα και υλικά με αυτή τη λογική.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες διακοσμητικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι η επιλογή του τραπεζιού εξαρτάται από τη διάταξη των επίπλων. Δηλαδή σε μια στρογγυλή διαρρύθμιση δεν θα βάλετε τετράγωνο ή μακρόστενο τραπέζι, διότι θα χάσετε πολύτιμο χώρο. Το ζητούμενο είναι πάντα η πρακτικότητα, συνεπώς η σωστή επιλογή είναι στρογγυλό coffee table για να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι κάθονται γύρω του κ.ο.κ.

Το μέγεθος… μετράει – ακόμα και για το πιο εντυπωσιακό κομμάτι design. Ετσι ένα μικρό τραπέζι μέσης σε συνδυασμό με μεγάλους καναπέδες δεν θα ανταποκρίνεται σωστά στο ρόλο του, καθώς όσοι κάθονται στα άκρα δεν θα φτάνουν. Με αυτή την επιλογή ούτε εσείς θα είστε τελικά ευχαριστημένοι, ενώ θα έχετε αδικήσει την αξία ενός κομματιού που σε ένα άλλο χώρο θα ήταν πολύτιμο.

Από την άλλη, ένα μεγάλο τραπέζι έχει επίσης τα… θέματα του – αν είναι προτιμότερο από ένα μικρό. Στα μειονεκτήματά του είναι ότι δεν κάνει εύκολη τη μετακίνηση μέσα στον χώρο. Α, ξεχάστε τα τεντωμένα πόδια κ.λπ. Όλοι στις θέσεις σας.

thehomeissue_idanikocoffeetable02

Αν θέλετε και μεγάλο τραπέζι και ευελιξία μήπως να σκεφτείτε τα ροδάκια;

Αν θέλετε, κάτι εντελώς διαφορετικό, έξω από τα συνηθισμένα, μπορείτε να βάλετε ένα στρογγυλό coffe table στο καθιστικό σας σαν αυτό της παρακάτω φωτογραφίας.

thehomeissue_coffeetable01

Το στρογγυλό τραπεζάκι είναι μια υπέροχη επιλογή.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε, βήμα-βήμα, για μια σωστή επιλογή.

  • Μετρήστε σωστά το μήκος και το ύψος του καναπέ, αλλά και την περιοχή όπου θα τοποθετήσετε το τραπέζι. Η επιφάνεια του τραπεζιού πρέπει να είναι μικρότερη σε μήκος από τον καναπέ και να βρίσκεται περίπου στο ίδιο ύψος με το επάνω μέρος του καθίσματος. Μόλις αποφασίσετε το μέγεθός του, βάλτε μερικά κουτιά σε αυτό το σημείο και αφήστε τα εκεί τουλάχιστον μια μέρα για να δείτε πώς δείχνει ο όγκος του και πόσο λειτουργεί μέσα στο χώρο.
  • Σκεφτείτε τη χρήση του. Σας αρέσει να τρώτε μπροστά στην τηλεόραση, οπότε θα ακουμπάτε πιάτα, ποτήρια κ.λπ. Προτιμάτε ο χαρακτήρας του να είναι διακοσμητικός, οπότε θέλετε να έχει επάνω λευκώματα, κεριά και μικρά διακοσμητικά. Σε αυτή την περίπτωση μια καλή λύση είναι να έχει συρτάρια, ώστε να μπορείτε να αποσύρετε γρήγορα τηλεκοντρόλ και σουβέρ, για να μη χαλάνε την αισθητική της σύνθεσης που έχετε δημιουργήσει.
  • Διαλέξτε εκείνο που εκφράζει το στιλ σας. Επιλέξτε ένα τραπεζάκι σαλονιού που αντανακλά το ύφος του δωματίου. Έτσι, σε ένα παραδοσιακό καθιστικό ταιριάζει ένα τραπέζι από καρυδιά ή δρυ, ενώ μεταλλικά πόδια και γυάλινες επιφάνειες ταιριάζουν σε ένα μοντέρνο χώρο. Τέλος, γεωμετρικά σχήματα ή έντονα χρώματα αναδεικνύουν ένα περισσότερο καλλιτεχνικό ύφος.
  • Σκεφτείτε συνδυασμούς για να αναδείξτε τα αντικείμενα σας. Γυάλινες πόρτες σε βιτρίνες ή διαχωριστικά πάνελ δημιουργούν τις σχετικές επαναλήψεις και σας βοηθούν να κάνετε συσχετισμούς ανάμεσα στα αντικείμενα: π.χ. γυάλινες βιτρίνες συδυάζονται με τη γυάλινη επιφάνεια του τραπεζιού ή μια κονσόλα από μαύρη λάκα συνομιλεί με το coffee table από λάκα. https://spirossoulis.com/

Loading

Compare listings

Compare