2023: Τα Νέα culture μουσεία του κόσμου!

Από το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο μέχρι το Richard Gilder Center στη Νέα Υόρκη, αυτά είναι μερικά εντυπωσιακά μουσεία που θα ανοίξουν το 2023 σε όλο τον κόσμο.

Κέντρο Επιστημών και Κανοτομίας Richard Gilder, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Το αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη επεκτείνεται. Το παράρτημα των 22.000 τετραγωνικών μέτρων είναι αφιερωμένο κυρίως σε έντομα. Η αρχιτέκτονας Ζαν Γκανγκ παρουσιάζει έξοχα το θέμα. Το μουσείο μοιάζει με το εσωτερικό ενός τερμίτη, και έχει σκοπό να δώσει στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βυθίζονται στον κόσμο των εντόμων. 

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, Κάιρο. Οι εργασίες συνεχίζονται στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο κοντά στη διάσημη πυραμίδα της Γκίζας εδώ και 20 χρόνια. Θα άνοιγε το 2020, αλλά τα εγκαίνια αναβλήθηκαν για το 2023. Θα είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο, με έκταση 50 εκταρίων. Στεγάζει περίπου 100.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων από τον τάφο του Τουταγχαμών.

Μουσείο Ρομποτικής (RAIM), Σεούλ. Το εντυπωσιακό νέο κτίριο, εν μέρει χτισμένο από ρομπότ, παρουσιάζει την τεχνολογία του μέλλοντος. Παρουσιάζει την εικονική πραγματικότητα, την ολογραφία, την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και πολλά άλλα. Έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο τέλος του χρόνου αλλά δεν είναι σίγουρο εάν η ημερομηνία μπορεί να τηρηθεί.

Διεθνές Αφροαμερικανικό Μουσείο, Τσάρλεστον, ΗΠΑ.  Σχεδόν το 90% των μαύρων Αμερικανών εκτιμάται ότι έχει προγόνους που πέρασαν από τα σκλαβοπάζαρα του Τσάρλεστον, όπου έδεναν τα πλοία μεταφέροντας Αφρικανούς σκλάβους στη Βόρεια Αμερική τον 18ο και τον 19ο αιώνα. Οι συγκλονιστικές ιστορίες τους παρουσιάζονται σε εννέα αίθουσες. Τα εγκαίνια θα γίνουν το καλοκαίρι 

National Portrait Gallery, Λονδίνο. Στις 22 Ιουνίου, η National Portrait Gallery στο Λονδίνο θα ανοίξει ξανά μετά την πιο εκτεταμένη ανακαίνιση στην ιστορία της. «Εμπνέοντας ανθρώπους»: με αυτό το σύνθημα επανασχεδιάστηκαν οι αίθουσες των εκθέσεων, παρουσιάζοντας μια συλλογή έργων τέχνης από την οικογένεια των ευγενών Tudors μέχρι σήμερα. Μια έκθεση της Βρετανίδας φωτογράφου Yevonde εγκαινιάζει τη νέα εποχή 

Εθνική Πινακοθήκη, Σκωτία. Η νεοκλασική Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας άνοιξε το 1859. Από το 2019 ανακαινίζεται και ο εκθεσιακός χώρος επεκτάθηκε. Η νέα πτέρυγα του μουσείου, που πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι, βλέπει στους Πριγκιπικούς Κήπους και περιλαμβάνει περισσότερα έργα, όπως των Γουίλιαμ Μακ Τάγκαρτ και Άνι Ρέντπαθ. 

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κωνσταντινούπολης. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης στο Καρακόι ήταν ήδη θεσμός πριν από το νέο κτίριο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει φέτος. Αυτό είναι ένα τμήμα του λιμανιού του Γαλατά και μιας φιλόδοξης ιδέας αστικής ανάπλασης. Το μουσείο με τις εκθέσεις του, μια βιβλιοθήκη, έναν κινηματογράφο και αίθουσες εκδηλώσεων θα αναβαθμίσει αυτό το τμήμα του Βοσπόρου.  

[Πηγή: www.doctv.gr]

Loading

Compare listings

Compare