Κτηματομεσιτικό γραφείο / 2410 539429 / Ηρώων Πολυτεχνείου 61, Λάρισα
13 Ιουνίου 2019

Τα πιο σημαντικά βήματα για την προετοιμασία φωτογράφησης του σπιτιού σας !

Τα πιο σημαντικά βήματα για την προετοιμασία φωτογράφησης του σπιτιού σας !
Αν έχετε πουλήσει ποτέ ένα σπίτι, θα συμφωνούσατε πιθανώς ότι η ημέρα που φθάνει ο φωτογράφος είναι μια από τις πιο ανήσυχες στιγμές ολόκληρης της διαδικασίας πώλησης. Όλα πρέπει να είναι εντελώς έτοιμα από το χρόνο διορισμού.

Οι Μεσίτες μας εργάζονται σκληρά για να βοηθήσουν τους πελάτες μας να φτάσουν σε αυτό το σημείο της διαδικασίας πώλησης χωρίς πολύ άνχος με σκοπό δημιουργήσουν ένα σαφές εύρος εργασίας που κάνει τα σπίτια να φαίνονται εκπληκτικά ΠΡΙΝ εμφανιστεί ο φωτογράφος.

Υπογραμμίζω ότι «ΠΡΙΝ» ο φωτογράφος εμφανιστεί επειδή υπάρχουν πωλητές που πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες, τα βίντεο, οι περιηγήσεις 3D, τα σχέδια δαπέδου και το μάρκετινγκ είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ πώλησης. Στην πραγματικότητα, αυτές οι στρατηγικές μάρκετινγκ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ! Το μάρκετινγκ του σπιτιού σας θα επηρεάσει δραματικά την γνώμη των αγοραστών σας για το σπίτι και την τιμή πώλησής του. Η κατανόηση αυτού είναι ο λόγος για τον οποίο η εμπορία ακινήτων έχει αλλάξει τόσο δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Είναι σημαντικό για τους πωλητές να κατανοήσουν το ρόλο του φωτογράφου / videographer και πόσο πολύτιμες είναι για την επιτυχία της πώλησης. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον επαγγελματικό σας φωτογράφο / βιντεογράφο είναι ότι  είναι πραγματικά καλλιτέχνες. Μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται απολύτως εκπληκτικό με τα σύνολα δεξιοτήτων τους.

Οι πραγματικοί φωτογράφοι και οι βιντεογράφοι είναι αληθινοί καλλιτέχνες

Όταν ο φωτογράφος, σας εμφανιστεί, πρόκειται να περπατήσουν στο σπίτι και να περάσουν λίγο χρόνο ψάχνοντας τις πιο σημαντικές πτυχές για να τονίσουν για τους πιθανούς αγοραστές. Οι έμπειροι επαγγελματίες έχουν αναπτύξει μια μοναδικά εξειδικευμένη ικανότητα να εντοπίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του σπιτιού και να ξέρουν πώς να προβάλλουν τα καλύτερα μέρη του ακινήτου για να προσελκύσουν τους αγοραστές μέσα. Η εμπειρία τους και τα εμπορικά εργαλεία τους επιτρέπουν να χειριστούν το φως και το χώρο για να κάνουν το σπίτι φαίνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Δεδομένου ότι ο φωτογράφος / βιντεογράφος σας είναι καλλιτέχνης, θα πάρετε σημαντικά περισσότερα από τις υπηρεσίες του εάν το σπίτι σας είναι εντελώς έτοιμο όταν φτάσει. Οι καλλιτέχνες μπορούν να αποστασιοποιηθούν αν πρέπει να ανακατατάξουν και να καθαρίσουν τα δωμάτια. Θέλετε την προσοχή τους να επικεντρώνεται σε ένα φωτεινό & τακτοποιημένο σπίτι, σε αυτό το σημείο.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον επαγγελματία σας φωτογράφο ακινήτων, ακολουθήστε τη λίστα ελέγχου παρακάτω. Θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι έτοιμο για φωτογραφία και καλωσορίζει τον καλλιτέχνη που έρχεται να κινηματογραφήσει /φωτογραφίση το σπίτι σας. Θα βοηθήσει τον φωτογράφο / videographer να συνδεθεί συναισθηματικά με το σπίτι σας, επιτρέποντας την έμπνευση να ρέει ελεύθερα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να φανεί όσο πιο δελεαστικό γίνεται. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας, όταν πουλάτε το σπίτι σας!


Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου των κορυφαίων στοιχείων για να ετοιμάσετε το σπίτι σας για φωτογραφίες.


 

 

Καθαρίστε το μετρητή κουζίνας & νεροχύτη

Όταν οι πάγκοι της κουζίνας είναι γεμάτοι, καλά είναι να απομακρύνονται τα πάντα, κάνει την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη και οι αγοραστές μπορούν να φανταστούν πώς θα χρησιμοποιήσουν το χώρο. Οι καφετιέρες και οι διακοσμήσεις αποσπούν μόνο τους αγοραστές και συχνά κάνουν την κουζίνα να αισθάνεται γεμάτη. Αφαιρέστε τα πάντα, ίσως και μερικά διακοσμητικά αντικείμενα από τους πάγκους και καθαρίστε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών, του νεροχύτη της κουζίνας.


Καθαρίστε τους νεροχύτες, τις μπανιέρες και τα ντους

Τοποθετήστε όλα τα μπουκάλια σαμπουάν, σαπούνια, ξυριστικές μηχανές και άλλα αντικείμενα σε ένα δοχείο που μπορεί να χωρέσει κάτω από τον νεροχύτη του μπάνιου. Βγάλτε τα πάντα από τον πάγκο του μπάνιου. Θέλετε τα μπάνια να φαίνονται κενά. Καθαρίστε, οι πετσέτες στα ράφια πετσετών για να είναι ωραία.


Αντικαταστήστε τους καυτούς λαμπτήρες

Αυτό είναι ένα από τα πιο αγνοημένα στοιχεία της λίστας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλα τα φώτα οροφής, καθώς και επιπλέον φώτα και εξωτερικά φώτα για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν. Εάν υπάρχουν σκούρες περιοχές στα σπίτια, όπως ένα υπόγειο, προσθέστε μερικούς επιπλέον λαμπτήρες για να τους φωτίσετε. Οι λαμπτήρες δαπέδου που παρέχουν φωτισμό είναι εξαιρετικοί! Όσο περισσότερο το φως, τόσο το καλύτερο!


Ενεργοποιήστε όλα τα φώτα σε ολόκληρο το σπίτι

Ο φωτισμός είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της φωτογραφίας. Είναι σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Ενεργοποιήστε όλα τα φώτα στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων και των εξωτερικών φώτων. Ο φωτογράφος σας θα χαρεί να βρει το σπίτι σας με το φωτεινότερο φως του όταν φτάσει.


Ανοίξτε όλα τα παράθυρα

Το φυσικό φως από τα παράθυρα φέρνει τη ζωή και το συναίσθημα σε φωτογραφίες ακινήτων. Σας συνιστούμε να ανοίξετε όλα τα παράθυρα σε ολόκληρο το σπίτι για να αφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φωτισμό. Εάν είναι πολύ φωτεινό έξω, ο φωτογράφος σας θα αλλάξει τις αποχρώσεις και τις κουρτίνες σας για να ισορροπήσει τη λήψη. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα παράθυρα!


Κατάργηση περιττών επίπλων και διακοσμήσεων

Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο αίτημα για πωλητές, αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της λίστας. Η αφαίρεση και η αποθήκευση υπερβολικών ή μεγάλων επίπλων μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά ανοίγει το χώρο του δαπέδου και κάνει το σπίτι να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο.  Αυτή είναι πραγματικά μια από τις καταστάσεις όπου το «λιγότερο είναι περισσότερο».


Αφαιρέστε τα χαλιά και τα πατάκια

Τα χαλιά και τα πατάκια είναι τέλεια για την προστασία των δαπέδων σας, αλλά μπορούν να κάνουν τον συνολικό χώρο να φαίνεται μικρότερος, γεγονός που με τη σειρά του κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τυλίξει και αφαιρέσετε όλα τα χαλιά δαπέδου στα μπάνια, την κουζίνα και τις περιοχές πλυντηρίων.


Απενεργοποιήστε όλους τους ανεμιστήρες οροφής, τις τηλεοράσεις και τις οθόνες υπολογιστών

Οι περισσότεροι φωτογράφοι χρησιμοποιούν τη φωτογραφική μηχανή HDR, η οποία παίρνει πολλές φωτοεκθέσεις για κάθε φωτογραφία και τις συνδυάζει σε μία τελευταία λήψη. Οποιαδήποτε κινούμενα στοιχεία, όπως ανεμιστήρες οροφής ή ενεργές οθόνες TV / Computer, φαίνονται πολύ περίεργα στο HDR. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε να απενεργοποιείτε οτιδήποτε κινείται ή προκαλεί θόλωση της κίνησης.


Καθαρή επιφάνεια και ακαταστασία

Ζητάμε από τους πωλητές μας να αφαιρέσουν όλους τους μαγνήτες, τα ημερολόγια και τα προσωπικά είδη από το ψυγείο και οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου τοποθετούν σημειώσεις. Δεν θα κάνει μόνο το σπίτι σας να εμφανίζεται καθαρότερο, διατηρεί τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς από το ευρύ κοινό.


Φτιάξτε όλα τα κρεβάτια

Αυτό είναι ένα προφανές που με έκπληξη συχνά παραβλέπεται, ειδικά στα δευτερεύοντα υπνοδωμάτια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει και διακοσμήσει όλα τα κρεβάτια με τα αντίστοιχα φύλλα, κουβέρτες και μαξιλάρια. Χρησιμοποιήστε σεντόνια που καλύπτουν όλο το κρεβάτι και ταιριάζουν σωστά στο στρώμα. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά μαξιλάρια για να φωτίσετε το κρεβάτι, αν είναι δυνατόν. Εάν ένα δωμάτιο είναι καθαρό, και το κρεβάτι δεν έχει γίνει σωστά, κάνει όλο το δωμάτιο να φαίνεται κακό.


Αφαιρέστε όλες τις προσωπικές φωτογραφίες και αντικείμενα

Είναι δύσκολο για τους αγοραστές να προβάλλουν τον εαυτό τους στο σπίτι σας εάν τα προσωπικά σας αντικείμενα είναι παντού. Δεδομένου ότι θέλετε οι αγοραστές σας να επικεντρωθούν στο σπίτι και όχι σε σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλες τις προσωπικές φωτογραφίες και αντικείμενα από ολόκληρο το σπίτι. συμπεριλαμβανομένων βεράντες και γκαράζ.


Βάλτε όλα τα παπούτσια και μπουφάν σε ντουλάπες

Όταν οι αγοραστές βλέπουν τα παπούτσια και τα σακάκια στα ράφια τακτοποιημένα, υποθέτουν ότι το σπίτι στερείται αποθηκευτικού χώρου.Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε όλα τα σακάκια και τα παπούτσια από οπουδήποτε που μπορούν να προβληθούν σε όλο το σπίτι. Αποθηκεύστε τυχόν χαλαρά αντικείμενα για να αφαιρέσετε όλες τους περισπασμούς.


 

Αφαιρέστε ΟΛΑ τα στοιχεία κατοικίδιων

Δεν έχουν όλοι κατοικίδια ζώα. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι άνθρωποι είναι σοβαρά αλλεργικοί στα ζώα.Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας δεν δείχνει κανένα σημάδι κατοικίδιων ζώων. Περάστε λίγο χρόνο σε αυτό το κομμάτι, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες στη μείωση των τιμών στο σπίτι και αρνητικές ανατροφοδοτήσεις από τους αγοραστές κατοικιών.  Ρωτήστε ένα ουδέτερο άτομο για ειλικρινή γνώμη.

 

Τακτοποιήστε την αυλή και τον εξωραϊσμό

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ σημαντικές, οπότε βεβαιωθείτε ότι η μπροστινή αυλή είναι καθαρισμένη και όλος ο εξωραϊσμός είναι κομμένος πίσω και τακτοποιημένος. Η πρώτη εικόνα που οι άνθρωποι θα δουν από το σπίτι σας θα είναι η εξωτερική μπροστινή αυλή, οπότε πρέπει πραγματικά να παρουσιαστεί σε πολύ καλή κατάσταση.


Καθαρίστε Βεράντα / Αίθριο

Αυτό το βήμα είναι επιτακτικό στην πτώση όταν τα φύλλα συσσωρεύονται καθημερινά. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι μπροστινές και πίσω βεράντες καθαρίζονται τακτικά και αφαιρέστε τα στοιχεία που μπορεί να ζήσετε χωρίς. Εάν είναι δυνατόν, σκηνοθετήστε αυτές τις περιοχές με λουλούδια και διακοσμητικά αντικείμενα για να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό χώρο που καλεί τους αγοραστές στο σπίτι.

 

Απόκρυψη όλων των απορριμμάτων και εξοπλισμού γκαζόν

Τα μεγάλα δοχεία απορριμμάτων και ο ανόητος εξοπλισμός γκαζόν μπορεί να αποπροσανατολίσουν τις φωτογραφίες των ακινήτων. Βάλτε όλα τα δοχεία απορριμμάτων στο γκαράζ, μαζί με σωλήνες κήπου, χλοοκοπτικές μηχανές και άλλα εργαλεία συντήρησης. Κρατήστε το γκαζόν ελεύθερο και απαλλαγμένο από οποιαδήποτε μικρά παιχνίδια και κατοικίδια ζώα επίσης.


Αφαιρέστε τα εξωτερικά καλύμματα κουζίνας

Ήρθε η ώρα να επιδείξετε αυτό το υπέροχο bar-b-que σχάρα, μην το κρύψετε! Τα καπνά και τα καλύμματα σχάρας πρέπει να αφαιρεθούν έτσι ώστε οι εστίες να είναι εκτεθειμένες και έτοιμες για χρήση. Εάν είναι μια παλιά σχάρα που πρέπει να καλυφθεί επειδή είναι σκουριασμένη και άσχημη, καλύτερα να την αφαιρέσετε ή να την πετάξετε εντελώς.


Ανοίξτε τις ομπρέλες για τα αίθρια

Αν δεν υπάρχει πολύ άνεμος κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης σας, φροντίστε να ανοίξετε ομπρέλες και να οργανώσετε την περιοχή. Σκουπίστε τις καρέκλες σαν να την απολαμβάνετε αργότερα με φίλους. Φρέσκα υπαίθρια μαξιλάρια και λουλούδια θα δημιουργήσουν ένα φιλόξενο χώρο για τον φωτογράφο σας για να τονίσει ενώ βρίσκονται στο κατώφλι σας.

Λίγα επιπλέον πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

Να είστε προετοιμασμένοι να αναδιαρθρώσετε


Να είστε έτοιμοι να αφήσετε το σπίτι για λίγες ώρες

Στην ZadesHome, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία 3D απεικόνισης που θα σαρώσει κάθε τμήμα του σπιτιού, την αυλή και το γκαράζ. Εάν έχετε τα κατοικίδια ζώα ή τα παιδιά που τρέχουν μέσα από το σπίτι κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, είναι πιθανό να βρίσκονται στην περιήγηση 3D κάπου. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι καλύτερο να προγραμματίσετε να αφήσετε το σπίτι σας και να δώσετε στον φωτογράφο ένα μη καταληφθέν χώρο για να εργαστεί. Τους βοηθά επίσης να μην αποστασιοποιούνται.  Θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαδικασία αν το σπίτι είναι κενό.


Αφήστε τις οδηγίες για να κλειδώσει ο Φωτογράφος

Όταν ο επαγγελματίας φωτογράφος / videographer σας έχει τελειώσει, συνήθως θα ειδοποιήσουν τον Μεσίτη που έχει προγραμματίσει τη φωτογράφηση για να τους ενημερώσει ότι έχουν ολοκληρωθεί. Εάν έχετε ακολουθήσει τις συμβουλές μας και δεν είστε στο σπίτι, αφήστε ένα κλειδί ή / και οδηγίες ώστε ο φωτογράφος να γνωρίζει την προτιμώμενη μέθοδο κλειδώματος όταν φεύγει.

Τελικές σκέψεις:

Το μάρκετινγκ του σπιτιού σας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ πώλησης και αρχίζει με την προετοιμασία σας σε συνδυασμό με έναν σπουδαίο φωτογράφο / videographer. Έχοντας ολοκληρωσεί όλες τις παραπάνω κινήσεις, θα διασφαλιστεί ότι το σπίτι σας θα είναι έτοιμο, πράγμα που θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο και το ταλέντο σας.

Θυμηθείτε, το καλό μάρκετινγκ οδηγεί σε εξαιρετικές προσφορές!

Πηγή: Greatcoloradohomes

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της αγοράς αλλά και χρήσιμες συμβουλές για το ακίνητό σας!

Copyright © zadeshome.com - All rights reserved.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατασκευή ιστοσελίδων / Readmore.gr

Share
NEWSLETTER
Δωρεάν εγγραφή!
Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα ακίνητα και μάθετε τα μυστικά από τους ειδικούς!
close-link
NEWSLETTER

Δωρεάν εγγραφή!

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα ακίνητα και μάθετε τα μυστικά από τους ειδικούς!
close-link