ΠΕΝΤΕ TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ..!

Όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο, δεν δοκιμάζονται μόνο οι δικές μας αντοχές αλλά και η υγεία των αγαπημένων μας φυτών και λουλουδιών. Αν και κάποια φυτά αγαπούν τον ήλιο, όπως τα παχύφυτα και οι κάκτοι, τα περισσότερα από τα λουλούδια που έχουμε στο σπίτι μας απαιτούν ειδική φροντίδα το καλοκαίρι, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

Ακολουθήστε, λοιπόν, αυτά τα πέντε σημαντικά tips για να εξασφαλίσετε ότι τα φυτά σας θα αντέξουν στον καύσωνα και θα επιβιώσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες:

  1. Ποτίστε τα φυτά νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, ώστε να αποφύγετε την εξάτμιση του νερού. Τα φυτά σε γλάστρες μπορεί να χρειάζονται πότισμα καθημερινά. Αποφύγετε το πότισμα από πάνω, γιατί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα. Αντίθετα, προτιμήστε το πότισμα από τη βάση του φυτού, ώστε το νερό φτάνει στις ρίζες. Για την αύξηση της υγρασίας, βρέξτε τα φύλλα των φυτών αλλά μόνο τις βραδινές ώρες.
  2. Προστατεύστε τα φυτά από τον ήλιο. Μετακινήστε τα φυτά που είναι ευαίσθητα στον ήλιο σε πιο σκιερές θέσεις ή κατεβάστε τις τέντες. Φυτά όπως οι φτέρες και τα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται προστασία από τον άμεσο ήλιο. Από τα μέτρα προστασίας εξαιρούνται τα παχύφυτα και οι κάκτοι.
  3. Αποφύγετε την λίπανση των φυτών με λιπάσματα πλούσια σε άζωτο. Αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λιπάνετε, φροντίστε προηγουμένως να τα έχετε ποτίσει επαρκώς.
  4. Καθαρίστε τα φυτά από τα μαραμένα λουλούδια, τα ξερά κλαδιά και τα φύλλα.
  5. Ελέγχετε τακτικά τα φυτά για προσβολές από ασθένειες, καθώς τώρα είναι περισσότερο ευάλωτα. Χρησιμοποιήστε οργανικά εντομοκτόνα ή φυσικές μεθόδους, όπως το σαπούνι και το νερό, για την καταπολέμηση των παρασίτων.
https://www.vwoman.gr/

Loading

Compare listings

Compare