18 Πασχαλινές Κατασκευές για Παιδιά: Ιδέες για Δημιουργία.

Πασχαλινό λαγουδάκι από κουτί για ποπ κορν

Στις εύκολες παιδικές πασχαλινές κατασκευές για παιδιά ανήκει και η παρακάτω. Θα χρειαστείς κουτιά για ποπ κορν, ματάκια χειροτεχνίας, πομ – πομ, χαρτί αφής και κορδόνια. Με αυτά τα απλά υλικά μπορείς να φτιάξεις πασχαλινά λαγουδάκια, να είσαι σίγουρη πως τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Πασχαλινό λαγουδάκι από κουτί για ποπ κορν Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Κοτοπουλάκι από ξυλάκια

Σχημάτισε γλυκά κοτοπουλάκια με οικονομικά και εύκολα – για τα παιδιά – υλικά. Κόλλησε χρωματισμένα ξυλάκια παγωτού το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια πρόσθεσε ματάκια, μύτη από πομ – πομ και ποδαράκια από συρματάκι. Μπορείς να βάλεις και μερικά φτερά για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα!

Κοτοπουλάκι από ξυλάκια

Καρότα από νήμα και χαρτόνι

Μια από τις πασχαλινές κατασκευές για παιδιά είναι τα χειροποίητα καρότα. Σχημάτισε με ένα χαρτόνι ένα καρότο και στη συνέχεια τύλιξε πάνω του πορτοκαλί κορδόνι ή σπάγγο. Τελειοποίησε την κατασκευή σου με πράσινα μανταλάκια στη κορυφή.

Καρότα από νήμα και χαρτόνι Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Πασχαλινές τσάντες

Φτιάξε εύκολες πασχαλινές τσάντες – λαγουδάκια. Θα ενθουσιάσει τα παιδιά! Θα χρειαστείς μόνο χάρτινες σακούλες, χαρτί αφής, χαρτόνι, χρωματιστή κορδέλα και πομ πομ. Είναι πολύ απλή παιδική κατασκευή που θα ευχαριστηθούν τα παιδιά, ειδικά αν προσθέσεις και σοκολατάκια!

Πασχαλινές τσάντες

Λαγουδάκι σε πιατάκι

Μια παιδική πασχαλινή κατασκευή για να στολίσεις την πόρτα ή τον τοίχο είναι το λαγουδάκι σε πιατάκι. Θα χρειαστείς χάρτινα πιατάκια, τσόχα, ματάκια χειροτεχνίας και μπόλικα πον – πον. Τα παιδιά θα γίνουν μικροί καλλιτέχνες!

Λαγουδάκι σε πιατάκι

Πασχαλινές αυγουλοθήκες

Μια ακόμη ιδέα σε πασχαλινές κατασκευές για παιδιά είναι οι χάρτινες αυγοθήκες. Πολύ πιθανόν, αφού έβαψες και φέτος τα πασχαλινά αυγά να σου περίσσεψαν οι αυγοθήκες. Μην τις πετάξεις γιατί σε αυτή τη κατασκευή θα σου φανούν χρήσιμες. Θα αποτελέσουν το βασικό υλικό για να φτιάξεις μαζί με τα παιδιά μια πανέμορφη ανοιξιάτικη κατασκευή με λουλούδια, ιδανική και σαν πασχαλινό δώρο για νονά. Χρησιμοποίησε ανοιξιάτικα υφάσματα, μικρά πασχαλινά είδη και διακοσμητικά, κορδέλες και κορδόνια. Τα παιδιά θα το διασκεδάσουν!

Πασχαλινές αυγουλοθήκες Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Πασχαλινή κορνίζα με καλαμάκια

Η πασχαλινή κορνίζα είναι μια εύκολη κατασκευή για παιδιά και δεν θέλει πολλά υλικά. Διάλεξε τις κορνίζες που θες και βγάλε το τζαμάκι. Σχεδίασε στην βάση της κορνίζας ένα αυγό. Αφού τελειώσεις κόψε μαζί με τα παιδιά χάρτινα καλαμάκια σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Κολλήστε τα διαδοχικά εντός του περιγράμματος και η πασχαλινή κατασκευή θα είναι έτοιμη.

Πασχαλινή κορνίζα με καλαμάκια 

Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά

Φυσικά στις νούμερο 1 πασχαλινές κατασκευές για παιδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πασχαλινές λαμπάδες. Πάρε λαμπάδες σκέτες και δώσε τους διάφορα υλικά. Αυτά μπορεί να είναι κορδέλες, κορδόνια, πασχαλινά αυγά και διακοσμητικά, χάντρες στρας κ.α. Εμπιστεύσου την φαντασία τους και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά

Διακοσμητικά πασχαλινά αυγά

Μια άλλη κατασκευή του Πάσχα, ιδανική για παιδιά είναι τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά. Πάρε αυγά από φελιζόλ ή σκέτα διακοσμητικά αυγά. Κόλλησε πάνω χρυσόσκονες, μος, φτερά, χαρτί αφής, κορδέλες, κουμπιά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Διακοσμητικά πασχαλινά αυγά Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Πασχαλινά βαζάκια μαρμελάδας για παιδιά

Τα πασχαλινά βαζάκια DIY είναι μια πολύ δημιουργική κατασκευή του Πάσχα, ιδανική για την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού σας. Τα παιδιά βάζουν την αχαλίνωτη φαντασία τους και μπορούν να φτιάξουν φοβερές δημιουργίες με πασχαλινή διάθεση. Τι χρειάζεσαι; Σίγουρα στα ντουλάπια σου θα είναι καταχωνιασμένα γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Συγκέντρωσε τα και ξεκίνα να δημιουργείς μαζί με τα παιδιά! Γέμισε μικρά γυάλινα βαζάκια γλυκού με πολύχρωμα σοκολατένια κουφέτα, σοκολατένια αυγά ή ζαχαρωτά. Στη συνέχεια, παρακίνησε τα να τα διακοσμήσουν εξωτερικά με υφάσματα, κορδόνια, κορδέλες και πασχαλινά στολίδια και διακοσμητικά.

Πασχαλινά βαζάκια μαρμελάδας για παιδιά

Πασχαλινό καλάθι από σοκολάτες

Στην ίδια λογική με τα βαζάκια θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και τα πασχαλινά καλάθια. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη ιδέα σου έχουμε έξτρα γλυκές πινελιές. Φτιάξε με τα παιδιά DIY πασχαλινά καλάθια από σοκολάτες. Κολλήστε μεταξύ τους τις συσκευασίες από τις σοκολάτες έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα χειροποίητο καλάθι. Στην συνέχεια γεμίστε το πασχαλινά διακοσμητικά, επιπλέον σοκολατάκια, καραμέλες. Για περισσότερες λεπτομέρειες δώσε στα παιδιά κορδέλες, κορδόνια και μικρά διακοσμητικά. Ξέρουν εκείνα να τα αξιοποιήσουν ανάλογα!

Πασχαλινό καλάθι από σοκολάτες

Πασχαλινό δέντρο για παιδιά

Το ανοιξιάτικο πασχαλινό δέντρο είναι μια ωραία κατασκευή για μεγαλύτερα παιδάκια. Μπορείς μάλιστα να την εντάξεις και στην πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού σου.  Διάλεξε ένα κασπό στο οποίο θα στερεώσεις ένα κώνο από χαρτόνι ή φελιζόλ. Δώσε στα παιδιά να κολλήσουν πάνω διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, μος, λουλούδια και πεταλούδες.

Πασχαλινό δέντρο για παιδιά 

Παιδικές πασχαλινές κατασκευές λαγουδάκια από κάλτσες

Μια οικονομική και εύκολη πασχαλινή κατασκευή είναι τα λαγουδάκια από κάλτσες. Γέμισε τη κάλτσα με ρύζι και δέσε την σφιχτά με λαστιχάκια έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σώμα, το κεφάλι και τα αυτιά του κούνελου. Πρόσθεσε τσόχα και ματάκια χειροτεχνίας για να δώσεις μορφή στα DIY πασχαλινά λαγουδάκια από ύφασμα. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή τη κατασκευή!

Πασχαλινά λαγουδάκια από κάλτσες

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια για παιδιά

Τα πασχαλινά στεφάνια είναι μια διαχρονική ιδέα για πασχαλινές κατασκευές που απευθύνονται σε παιδιά. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών διάλεξε βέργινα στεφάνια, τελάρα κεντήματος, δίσκους ή στεφάνια από φελιζόλ. Δώσε τους πασχαλινά διακοσμητικά, ανοιξιάτικα στολίδια, πουλάκια, λουλούδια και πολλά άλλα και άφησε τα να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια για παιδιά

Προβατάκια από τουρτοδαντέλες

Μια εύκολη πασχαλινή κατασκευή για παιδιά νηπιαγωγείου και άνω είναι τα προβατάκια από τουρτοδαντέλες. Θα χρειαστείς μόλις 3 υλικά για αυτή τη κατασκευή: τουρτοδαντέλες, μαύρο χαρτόνι ή τσόχα και ματάκια χειροτεχνίας. Ψαλίδι και κόλλα θα είναι τα εργαλεία σας. Κόψε μαζί με τα παιδιά τα κεφαλάκια και τα ποδαράκια και άφησε τα να τα κολλήσουν πάνω στις τουρτοδαντέλες. Σειρά έχουν τα ματάκια και τα DIY προβατάκια θα είναι έτοιμα. Εναλλακτικά αν δεν έχεις τουρτοδαντέλες μπορείς να φτιάξεις τα προβατάκια σου από χαρτόνια ή ακόμη και από μπατονέτες.

Προβατάκια από τουρτοδαντέλες

Loading

Compare listings

Compare