Nammos: Η ιστορία της ψαροταβέρνας που έγινε το κορυφαίο beach bar στον κόσμο!

Ήταν κάποτε μια πανέμορφη παραλία στη Mύκονο, όπου συναντούσες ένα περιβόλι και μια ψαροταβέρνα.

Με αυτές τις λέξεις ξεκινάει η όμορφη ιστορία μιας ταπεινής ψαροταβέρνας στη Μύκονο, η οποία χτίστηκε σε ένα υποτιμημένο οικόπεδο για να γίνει στο πέρασμα των χρόνων, ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα beach bar του πλανήτη, με τζίρους που αγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν!

Το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast τοποθέτησε το Nammos στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα beach clubs του κόσμου για το 2017, κι όχι άδικα.

Πασίγνωστοι σταρ από όλο τον πλανήτη, τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και μοντέλα δίνουν κάθε καλοκαίρι το «παρών» στις ξαπλώστρες του, ενώ οι συναυλίες που διοργανώνει με τους μεγαλύτερους έλληνες και ξένους τραγουδιστές θεωρούνται παγκόσμιο event.

Πότε όμως εμφανίστηκε αυτό το μαγαζί που έγινε τόσο διάσημο και υπερπολυτελές;

Η ψαροταβέρνα που δεν τα πήγαινε και τόσο καλά

Η απίστευτη ιστορία του «Nammos» ξεκινάει πριν από μισό αιώνα περίπου, στα μέσα των ’60s. Συγκεκριμένα, θα μεταφερθούμε στο 1967, όπου εκεί ζούσαν ο Κυριάκος Αγγελετάκης και η γυναίκα του Ελένη. Σε ένα περιβόλι με μια ταβέρνα. Η παραλία Ψαρού εκεί δίπλα ήταν μια υπέροχη παραλία, την οποία τότε γνώριζαν ελάχιστοι, και την επισκέπτονταν ακόμη λιγότεροι, οι οποίοι έφταναν στην περιοχή με βαρκούλα.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1970, ο αδερφός του Αγγελετάκη Ανδρέας, αγοράζει κι άλλη γη στο σημείο, και η ταβέρνα επεκτείνεται.

Τα πρώτα χρόνια και έως το 1975 οι εισπράξεις στην ταβέρνα του Κυριάκου και της Ελένης Αγγελετάκη κινούνταν σε ρηχά νερά. Οι τουρίστες που επέλεγαν για τις διακοπές τους το μικρό -και άγνωστο τότε- ξερονήσι των Κυκλάδων προτιμούσαν να μείνουν στη Χώρα, αφού στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού κυριαρχούσε η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, όπως καταλύματα και δρόμοι…

Τότε, μια επίσκεψη στην Ψαρού φάνταζε για τους λιγοστούς τουρίστες αδιανόητη.

Το 1985 με το που αναλαμβάνει ο γιος του Ανδρέα ο Κυριάκος όλα αλλάζουν! Ένας νέος και δραστήριος Μυκονιάτης είχε φιλοδοξία να γεμίσει την παραλία και το εστιατόριό του με την αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας. Ήταν τότε που σιγά – σιγά η Μύκονος γινόταν ο απόλυτος τουριστικός προορισμό για την ελίτ της χώρας μας. Και όχι μόνο…

Ο Κυριάκος Αγγελετάκης δεν ήταν μόνος τους σε αυτόν τον αγώνα… Τον βοήθησε ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του θρυλικού «Remezzo», ο οποίος φρόντισε με τον δικό του τρόπο στην εκτόξευση της δημοφιλίας της Ψαρούς.

Συγκεκριμένα, όσους επώνυμους, ξένους και Έλληνες, φιλοξενούσε τα βράδια στα σκαλάκια του «Remezzo», τούς τάιζε τα μεσημέρια στην Ψαρού. Σύντομα, η ύπαρξη της απάνεμης παραδεισένιας παραλίας της Ψαρούς δεν αποτελούσε πλέον μυστικό.

Κάπως έτσι φτάνουμε στην δεκαετία του ’90, όταν άρχισαν οι σπατάλες των Ελλήνων, και η Ψαρού έκανε τζίρους 4 εκατομμύρια δραχμές τη μέρα.

Και εγένετο το «Nammos»

Όλα άλλαξαν 20 χρόνια πριν. Το 2002. Ένα απρόσμενο περιστατικό, με βίαιη συμπλοκή ανάμεσα σε επιχειρηματίες, είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του καταστήματος λίγα 24ωρα αργότερα. Ο Αγγελετάκης τρόμαξε και αποφάσισε να πουλήσει το μαγαζί του.

Τότε μπαίνουν στο παιχνίδι δυο Μυκονιάτες και ένας Αιγύπτιος. Ο Ζαννής Φραντζέσκος, μπάρμαν στο «Caprice», προτείνει στον Κωνσταντή Κουσαθανά και στον Σάμι Ιμπραήμ, πρώην ιδιοκτήτη του ιταλικού εστιατορίου «La Casa», να φτιάξουν το «Nammos».

Οι τρεις αυτοί άνδρες ανέλαβαν τη μεταμόρφωση της Ψαρούς σε Σαν Τροπέ, ενώ φρόντισαν να εφοδιάζεται επαρκώς η κουζίνα του «Nammos», ώστε να γίνει ένας γαστρονομικός παράδεισος.

Έγινε το κορυφαίο beach bar στον κόσμο

Η συνέχεια του «Nammos» είναι γνωστή. Στα χρόνια που ακολούθησαν το μυκονιάτικο beach bar-restaurant έγινε διάσημο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη!

Σήμερα, το «Nammos» έχει μεταμορφωθεί σε ένα πολυτελές «χωριό» με δικό του mall, λαμπερές μπουτίκ, σπα, γυμναστήριο και εστιατόριο. Παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, από την παραλία μέχρι το εστιατόριο και αφήνει ικανοποιημένο ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη του.

Με τις ξαπλώστρες πάνω στη χρυσαφένια άμμο, τα δροσερά ποτά και κοκτέιλ που προσφέρονται για να απολαύσεις παρέα με την πιο ωραία μουσική, η αυθεντική και συνάμα χαλαρωτική ατμόσφαιρα που αποπνέει, καθώς και το μοναδικό design που χαρακτηρίζει όλους τους χώρους του, το Nammos έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το πιο ειδυλιακό beach bar του νησιού των Ανέμων και γιατί όχι και ολόκληρης της Ελλάδας.

https://www.in.gr/

Loading

Compare listings

Compare