7 λόγοι για να επιλέξεις το επάγγελμα του μεσίτη!

1. Είσαι το αφεντικό του εαυτού σου.
Ένας σύμβουλος ακινήτων διαμορφώνει το ημερήσιο πρόγραμμά του ο ίδιος. Μπορεί να δουλέψει από το σπίτι, να θέσει τους δικούς του προσωπικούς στόχους και να αδράξει των ευκαιριών που προκύπτουν. “Είσαι το αφεντικό του εαυτού σου κι αυτό ελκύει τους περισσότερους σε αυτό το επάγγελμα” αναφέρει η Marcel Tessier, συνεργάτιδα της KW στο Ορλάντο με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στο real estate “Οι ώρες είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας”, λέει. “Φυσικά, απαιτείται να αφιερώσεις πολλές ώρες, αλλά όσο καθιερώνεσαι στο επάγγελμα και σε γνωρίζει οι αγορά, θέτεις τους δικούς σου όρους”
2. Στο Real Estate μπορείς να ξεχωρίσεις πιο άμεσα σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.
Αν ενδιαφέρεσαι να αλλάξεις επαγγελματικό προσανατολισμό, το να γίνεις σύμβουλος ακινήτων απαιτεί λιγότερο χρόνο απ΄το να γίνεις, πχ χειρουργός.  Αυτό δε σημαίνει ότι είναι εύκολη επιλογή αλλά ότι απλά η εκπαίδευση είναι άμεσα διαθέσιμη, ασχέτως των προηγούμενων επαγγελματικών εμπειριών σου.
3. Το Real Estate προσφέρει μοναδικές οικονομικές ευκαιρίες.
Δεν περιορίζεσαι στα πόσα μπορεί να κερδίζεις ωριαία, ακόμα κι αν ανήκεις στην υψηλότερη μισθολογική κλίμακα. Εφόσον η καριέρα σου είναι ουσιαστικά η επιχείρησή σου, οι βασικοί σου περιορισμοί έχουν να κάνουν με το πώς ξεκινάς και αναπτύσσεις την εταιρεία σου. “Μπορεί να είναι πολύ επικερδής η επιχείρησή σου” τονίζει η Tessier. “Μην ανησυχείς για τα χρήματα που θα βγάλεις, να ανησυχείς για τον πελάτη. Αν ενδιαφέρεσαι για τις ανάγκες του πελάτη, τότε πάντα θα κάνεις πωλήσεις. Βοήθησε να αποκτήσει ό,τι θέλει και ό,τι ονειρεύεσαι. Τότε θα πετύχεις”.
4. Οι επαγγελματίες σύμβουλοι ακινήτων βοηθάνε τους πελάτες τους σε κομβικά σημεία στις ζωές τους.
Πολλοί σύμβουλοι νιώθουν τεράστια ικανοποίηση γνωρίζοντας ότι βοήθησαν τους πελάτες τους σε πολύ μεγάλες στιγμές της ζωής τους. Από ένα νεόνυμφο ζευγάρι που αγοράζει το πρώτο τους σπίτι, στις οικογένειες που αγοράζουν το εξοχικό τους ή στον εργένη που βρίσκει το ιδανικό “bachelor pad”, οι σύμβουλοι ακινήτων βοηθάνε τους πελάτες τους σε κάθε στάδιο της ζωής τους και καταλήγουν να είναι μέρος της κοινωνίας. Ως σύμβουλοι ακίνητης περιουσίας, κάποιες φορές καλούνται να είναι σύμβουλοι ζωής, μέντορες και life coach. Αυτό από μόνο του είναι τεράστια επιβράβευση για τους επαγγελματίες που τους αρέσει να προσφέρουν. “Όταν ασχολείσαι με τα οικιστικά ακίνητα, το συναίσθημα είναι διαφορετικό”, αναφέρει η Tessier. Αναφέρει επίσης ότι κάποιοι σύμβουλοι ξεχωρίζουν στα οικιστικά ακίνητα έναντι  των επαγγελματικών λόγω των παραπάνω. “Κάποιο λατρεύουν ότι βοηθάνε κάποιον να βρει το σπίτι τον ονείρων του”.
5. Το Real Estate εξελίσσεται συνεχώς
Όσοι βρίσκουν βαρετό το να βρίσκονται σε ένα γραφείο και να κάνουν τα ίδια κάθε μέρα, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα στο Real Estate. Αν σου αρέσουν οι αλλαγές, τα νέα trends και η συνεχής επαναπροσαρμογή στην αγορά, το real estate θα σου προσφέρει αυτό αναζητάς. Επίσης, θα χρειάζεται να συναναστρέφεσαι καθημερινά με διαφορετικές προσωπικότητες. Για κάποιους αυτός είναι κατασταλτικός παράγοντας.
6. Είσαι ο πλέον ειδικός
Αφού αφιερώσεις χρόνο στην εκπαίδευσή σου ακονίζοντας συνεχώς τις δεξιότητές σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι γίνεσαι άριστος γνώστης του επαγγέλματος και της αγοράς. Οι πελάτες θα στρέφονται σε εσένα για συμβουλές και θα ξέρεις τι να τους πεις. Οι σύμβουλοι ακινήτων περιφανεύονται ότι είναι γνώστες, και ενδόμυχα, “δάσκαλοι”
7. Το Real Estate σου δίνει κίνητρο για να δουλέψεις σκληρά
“Οι άνθρωποι που θέλουν να κερδίσουν αρκετά πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά” αναφέρει η Tessier. “Αλλά σε ανταμοίβει. Μπορείς να δουλέψεις όσο σκληρά θέλεις. Αν δουλεύεις για κάποιον άλλο, δε θα ανταμειφθείς έξτρα για την σκληρή δουλειά σου”.

Loading

Compare listings

Compare