Ήμουν ένα από τα 7.665 κρούσματα που ανακοινώθηκαν παραμονή Χριστουγέννων…

hmoy-ena-apo-takroysmata
Καλές γιο(micron)ρτές!

Η πιο ωραία εποχή του χρόνου! Η αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων! Οι μέρες που η διάθεση αλλάζει, τα σπίτια είναι στολισμένα κι οι προετοιμασίες για τις ημέρες των γιορτών έχουν ξεκινήσει! Παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πρωτοχρονιά, Φώτα (οι πιο βασικές.. δες σας ξεχνάμε Στέφανε και Μανώλη!) Κάτι όμως ξεχνάω…

Α! Ναι! Έμεινα στο 2019! Τότε που η μισητός και μη εξαιρετέος covid-19 ήταν ακόμα μια δυσάρεστη είδηση από τη μακρινή Κίνα. Τότε που ο υπόλοιπος κόσμος δεν είχε μάθει άθελά του το μισό ελληνικό αλφάβητο.

Κάπου τώρα, 2 χρόνια και αλλεπάλληλες μεταλλάξεις μετά, χτύπησε κι εμένα τη πόρτα ο ιός. Ήμουν ένα από τα 7.665 κρούσματα που ανακοινώθηκαν παραμονή Χριστουγέννων. Όντας διπλά εμβολιασμένη και λίγες μέρες πριν την ενισχυτική. Η ψυχολογία; Περίεργη μιας και τα συμπτώματα ήταν έντονα και δεν άφηναν χρόνο για σκέψεις: μυαλγίες, πονοκέφαλος, πυρετός, πονόλαιμος, βήχας.

Τα βασικότερα συμπτώματα υποχώρησαν 3 μέρες μετά την εμφάνισή τους. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις τις σκέψεις και τη μοναξιά σου σε μέρες που παραδοσιακά είναι οικογενειακές και «παρεϊστικες»;

· Το πιο βασικό: βάζεις τη λογική. Χαίρεσαι που δεν έφερες σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους που αγαπάς και που όλοι (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) είμαστε υγιείς. Ευτυχώς, το περνάω σαν μια απλή γρίπη κι όλα σε λίγες μέρες θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

· Video Calls: σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με την προσωπική επαφή αλλά η τεχνολογία βοηθάει στο να μη χάνουμε στιγμές, τα χαμόγελα των δικών μας να μας δίνουν δύναμη και κουράγιο και να κάνουμε υπομονή μέχρι να τελειώσει όλο αυτό.

· Βιβλία: ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είχα τουλάχιστον 4 βιβλία ανέγγιχτα που με περίμεναν να τους αφιερώσω λίγο απ’τον ελεύθερο χρόνο μου. Μυθιστορήματα, αυτοβελτίωσης, λίγη φιλοσοφία για να έχω ψαγμένα quotes για το Instagram και φυσικά, τη βίβλο του Real Estate, το κόκκινο βιβλίο, το MREA (aka Millionaire Real Estate Agent) του Gary Keller (ιδρυτή της Keller Williams)!

· Δεν ξεχνάς τον εαυτό σου! Τι κι αν είσαι μόνος σου σπίτι κι όλοι οι φίλοι και γνωστοί σου είναι παρέα και διασκεδάζουν; Είναι δύσκολο ναι, και το μόνο που θες είναι να κάτσεις κουκουλωμένος στο καναπέ τρώγοντας πανετόνε με μελομακάρονα και μερέντα ακούγοντας δακρύβρεχτα τραγούδια σε κάποιο live που δείχνει εκείνη τη στιγμή στη TV αλλά.. Όταν νιώθεις πλέον καλύτερα και τα συμπτώματα υποχωρούν, σήκω απ’τον καναπέ, βγάλε τις πιζάμες σου, βάλε ένα ποτήρι κρασί (1 ποτήρι, όχι μπουκάλι) πάρε τηλέφωνο τους δικούς σου ανθρώπους και φαντάσου ότι τους έχεις απέναντι σου όπως φαντάζονται και αυτοί γιατί κι αυτοί «υποφέρουν» που είσαι μακριά τους.

Δυστυχώς, οι καραντίνες είναι πλέον μέρος της ζωής μας. Ποιος να μας το έλεγε 2 χρόνια πριν και δεν θα τον λέγαμε το λιγότερο υπερβολικό; Είναι πολύ σημαντικό όμως να μην υποτιμάμε τον «αόρατο» αυτόν εχθρό. Να προσέχουμε σε καθημερινή βάση και να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο. Το να κάνω υπομονή εγώ 10 μέρες δεν είναι κάτι.

Με τα πρώτα συμπτώματα μένουμε σπίτι και κάνουμε αμέσως κάποιο rapid test ή ιδανικά ένα pcr. Στις δημόσιες δομές μπορεί ο οποιοσδήποτε, χωρίς έξτρα κόστος, εφόσον έχει εκδηλώσει συμπτώματα, να κάνει άμεσα μοριακό τεστ. Σε σημεία μαζικών δειγματοληψειών από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ γίνονται άμεσα δωρεάν rapid test. Στο παρακάτω link βρίσκονται όλα τα σημεία που μπορείτε να τα βρείτε σε όλη την Ελλάδα https://eody.gov.gr/komy-testing-eody/

 

Καλές γιορτές σε όλους και stay safe!!!!

 

Φένια Βλαχογιάννη

MCA, ZadesHome Athens powered by Keller Williams

Loading

Compare listings

Compare