Ακόμη να πας στο City Drive in στο Λυκαβηττό?

zades-xaraktiristiki

Η τάση που θέλει λόγω της πανδημίας να επανακάμπτουν οι drive-in προβολές έφτασε πολύ γρήγορα και στην Αθήνα, με το City Drive-in να «παρκάρει» σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης, στο λόφο του Λυκαβηττού. Το νέο κινηματογραφικό venue της πρωτεύουσας διανύει αισίως τη δεύτερη εβδομάδα προβολών του, με τα πρώτα sold outs να έχουν ήδη σημειωθεί  στις προβολές του διάσημου μιούζικαλ «Grease» (1978, Ράνταλ Κλάιζερ) και των οσκαρικών «Παράσιτων» (2019, Μπονγκ Τζουν-χο). Θέλαμε λοιπόν να δούμε από κοντά πώς έχει στηθεί το συγκεκριμένο drive-in, αλλά και να ζήσουμε μια κινηματογραφική εμπειρία που οι περισσότεροι σινεφίλ –όπως ο υπογράφων- δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ως τώρα.

Η επίσκεψή μας έγινε την Πέμπτη 11/6, όταν το City Drive-in είχε προγραμματίσει την προβολή της νοτιοκορεάτικης ταινίας τρόμου «Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών» (2016, Γέον Σανγκ-χο), στο πλαίσιο των «Horror Thursdays» που θα λαμβάνουν χώρα στο Λυκαβηττό. Φτάσαμε μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη κι αυτό για μερικούς πολύ καλούς λόγους: την αποφυγή περιττής κίνησης, την αναζήτηση της καλύτερης θέσης (εν προκειμένω ακριβώς μπροστά στη μεγάλη οθόνη) και την απόλαυση του ηλιοβασιλέματος, κάτι που συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε και εσείς. Μόλις, λοιπόν, σταματήσαμε στην είσοδο του drive-in, ο υπάλληλος φορώντας μάσκα (όπως όλοι) μας έδωσε τα εισιτήρια αλλά και ένα λαμπάκι. Μην παραξενευτείτε, αυτό θα το χρειαστείτε σε περίπτωση που θέλετε να παραγγείλετε. Απλώς το τοποθετείτε αναμμένο στην οροφή του αυτοκινήτου, καθώς στη βάση της λάμπας υπάρχει μαγνήτης, ώσπου ένας υπάλληλος με rollers να έρθει να σας εξυπηρετήσει.

Αφού παρκάραμε στη θέση που μας υπέδειξαν, είχε έρθει η ώρα της μελέτης του μενού. Να σημειώσουμε εδώ πως εκτός από τα κλασικά (ποπ κορν, νάτσος, αναψυκτικά κ.λπ.), στο City Drive-in υπάρχει food truck που επιμελείται ο σεφ Fahd. Δοκιμάσαμε το μπέργκερ με αρνί, κέτσαπ από παντζάρι, σος ταχίνι και πίκλες με κουρκουμά, αλλά και τις τηγανητές φτερούγες με αρωματικά και θεσπέσια πικάντικη μαγιονέζα. Ειδικά τα chicken wings ήταν ιδανικό συνοδευτικό κατά τη διάρκεια της προβολής, αφού εκτός από πεντανόστιμη γεύση μας πρόσφεραν λίγη αίσθηση από αμερικάνικο drive-in.

Λίγο πριν την έναρξη της ταινίας, κι αφού πια ο Λυκαβηττός είχε γεμίσει από αυτοκίνητα, μας περίμενε μια μικρή περφόρμανς από… ζόμπι, την οποία σκαρφίστηκε ο ειδικός του scare acting Θοδωρής Ελευθεριάδης. Είχαμε ήδη από την άφιξή μας στο χώρο παρατηρήσει κάποιους αδέσποτους «νεκροζώντανους» να περιφέρονται χωρίς να απειλούν, όμως η εν δράσει ερμηνεία τους ήταν ανατριχιαστικά πειστική. Το horror δρώμενο μας έβαλε στο κλίμα της ταινίας, με τα ζόμπι να είναι ευσυνείδητα και να τηρούν το social distancing…

Όσο για τις συνθήκες της προβολής, αυτές ήταν αξιοπρεπείς, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα με τον ήχο ούτε με κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Η θετική επίδραση της ταινίας στο κοινό επιβεβαιώθηκε στο τέλος, όταν όλοι άρχισαν να κορνάρουν χαρμόσυνα αντί χειροκροτήματος.

 

https://www.athinorama.gr/cinema/article/pigame_sto_city_drive_in_sto_lofo_tou_lukabittou-2541662.html

Loading

Compare listings

Compare